Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο

Το ελαιόδεντρο είναι ένα ευλογημένο δέντρο, που ευδοκιμεί στον πετρώδη και άγονο χώρο της Μεσογείου.

Παράγει καρπό κάτω από αντίξοες συνθήκες ανομβρίας, δυνατών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών, ενώ η μακροζωία και η παραγωγικότητα του έγραψε την ιστορία των μεσογειακών λαών.

Η ελιά φώτισε, έθρεψε, θεράπευσε, στεφάνωσε, καλλώπισε και ταυτίστηκε με υψηλά ιδανικά ενώ ενέπνευσε τον ακμαιότατο για πολλά χρόνια πολιτισμό της ανατολικής Μεσογείου.  Το ελαιόλαδο είναι ένα πολύ υγιεινό λάδι.

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή περιέχει απαραιτήτων ελαιόλαδο καθημερινά. Το άρωμα και η γεύση που δίνει σε όλα τα φαγητά είναι μοναδική.

Όπως όλα τα έλαια, έτσι και το ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο. Τα έλαια περιέχουν λιπαρά οξέα, τα οποία διακρίνονται σε τρία είδη: κορεσμένα, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα. Τα ζωικά λίπη περιέχουν κυρίως κορεσμένα λιπαρά οξέα, τα σπορέλαια πολυακόρεστα, ενώ το ελαιόλαδο περιέχει κυρίως μονοακόρεστα λιπαρά οξέα σε ποσοστό μέχρι και 83%.

Το ελαϊκό οξύ, το βασικό συστατικό του ελαιόλαδου, αποτελεί ένα τέτοιο μονοακόρεστο λιπαρό οξύ και γι’ αυτό το συνιστούν όλοι οι γιατροί και διατροφολόγοι.  Το ελαιόλαδο γνωστό από πολλά χρόνια στην Ελληνική αγορά για την άριστη γεύση και ποιότητα του. 

Ο ελαιόκαρπος είναι ένα φρούτο. Το φρούτο του ελαιόδεντρου. Όταν οι πρακτικές καλλιέργειας και έκθλιψης που ακολουθήθηκαν έχουν κρατήσει υψηλό το επίπεδο των ποιοτικών στοιχείων του ελαιόλαδου που παρήχθη εξ αυτού, τότε αυτό είναι και ονομάζεται «Εξαιρετικό Παρθένο».

Η επιχείρησή μας πλεονεκτεί, γιατί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της, προέρχεται πάντοτε από την ίδια περιοχή, την ίδια ποικιλία ελιάς και τα ποιοτικά του στοιχεία είναι πάντοτε πολύ χαμηλότερα των ανώτατων επιτρεπτών ορίων του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.